22 Maj, 2016 - 18:40

VI Otvoreno prvenstvo Podgorice u ubrzanom šahu

Velemajstor Nikola Đukić pobjednik je VI Otvorenog prvenstva Podgorice u ubrzanom šahu, koje tradicionalno povodom Dana nezavisnosti Crne Gore još od 2007. godine organizuje Centar za razvoj šaha ''Dijagonale'' pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica.

Prvotimac ŠK Budućnost je osvojio 7 poena iz 9 partija, koliko su imali i drugoplasirani FM Srđan Benderać iz Trebinja i trećeplasirani FM Sulejman Suljović iz Novog Pazara, ali su dodatni kriterijumi bili na strani našeg člana. Četvrto mjesto pripalo je Aleksandru Tomiću, 5. je član Budućnosti IM Blažo Kalezić, 6. Božo Marić, a 7. IM Đorđije Kontić, svi sa 6,5 poena. FM Dragan Popadić je imao najbolje dodatne kriterijume u grupi igrača sa 6 osvojenih poena, što mu je donijelo 8. mjesto.

Pored 8 redovnih, organizator je obezbijedio i 3 specijalne nagrade. Najbolja šahistkinja je ŽFM Lidija Blagojević sa 5 poena, najbolji igrač sa rejtingom do 2000 je član podmlatka Budućnosti Andrej Šuković sa 6, a najbolji igrač do 18 godina je Danilo Tošić sa osvojenih 5,5 poena.

Turnir je odigran 21. maja u tržnom centru Mall of Montenegro, uz učešće 65 šahista iz zemlje i okruženja, a nagradni fond je iznosio 750€. Nagrade najboljim šahistima na zatvaranju takmičenja uručila je Radmila Milošević, direktorica turnira.

Konačna tabela, svi rezultati i statistika mogu se naći na ovom linku.

Galerija: VI Otvoreno prvenstvo Podgorice u ubrzanom šahu

Sponzori

Glavni grad - sekretarijat za sport i kulturu