24 Maj, 2022 - 09:12

Skroman rezultat na Kupu Crne Gore

Ekipni Kup Crne Gore igran je u Herceg Novom od 20. do 23. maja, uz učešće 12 ekipa. ŠK "Budućnost CEDIS" započeo je takmičenje sa dvije sigurne pobjede, ali je naredna tri meča odigrao neriješeno, što je na kraju bilo dovoljno samo za skromno četvrto mjesto. Prvo mjesto je zasluženo osvojila ekipa nikšićke Elektroprivrede.

Naš tim je odlično startovao, zabilježivši dvije pobjede od 3,5:0,5 protiv Nikšića i Herceg Novog. Uslijedio je derbi sa Elektroprivredom u kojem su sve četiri partije završene remijem. Objektivno, ekipa Budućnosti je imala više razloga da bude zadovoljna tim rezultatom, s obzirom na to da je Andrej Šuković uspio da se spasi u završnici sa pješakom manje protiv Vuka Miletića. U četvrtom kolu je odigran još jedan derbi - protiv ekipe Mimoze, koja je u tom trenutku bila usamljena na čelu tabele sa svim pobjedama. Konačni rezultat je bio isti kao sa Elektroprivredom, ponovo sa sva četiri remija, ali ovaj put je naš tim bio mnogo bliži pobjedi. Vlado Pajković i Andrej Šuković su imali pješaka više protiv Miloša Vlatkovića i Moma Raičevića, ali ni jedan ni drugi nijesu uspjeli da tu prednost realizuju. Turnir smo završili još jednim neriješenim rezultatom, ovaj put protiv ekipe Crnogorca. Pobjedu za Budućnost zabilježio je Nikola Đukić protiv Miloša Pečurice, dok je izjednačenje Crnogorcu donio Peko Đurović savladavši Predraga Nikača u partiji punoj preokreta. Zanimljivo je da je to bio jedini poraz naših igrača na čitavom turniru. Konačni skor od 9 bodova i četvrto mjesto teško da je nešto čime možemo biti zadovoljni. Ekipa Budućnosti na Kupu je nastupila u sastavu Nikola Đukić (3,5 poena iz 5 partija), Blažo Kalezić (3,5 iz 5), Vladimir Pajković (2,5 iz 4), Andrej Šuković (3,5 iz 5) Predrag Nikač (0 iz 1), Srećko Đukanović i Aleksandar Radunović.

Pobjednički pehar ide u vitrine Elektroprivrede, koja je sve ostale mečeve riješila u svoju korist i sa 13 bodova zasluženo prva prošla kroz cilj. Drugo mjesto pripalo je prošlogodišnjem pobjedniku Mimozi sa 10 osvojenih bodova, koliko je imao i trećeplasirani Herceg Novi, najprijatnije iznenađenje Kupa. Treba reći da našoj ekipi nije išao naruku fudbalski sistem bodovanja, realno problematičan za turnire po švajcarskom sistemu, gdje se za pobjedu dobijalo 3 boda, a 1 za neriješeno. Da su se za pobjedu dobijala 2 boda, ŠK "Budućnost CEDIS" bi sa istim skorom zauzeo drugo mjesto.

Konačna tabela Kupa, svi rezultati i statistika mogu se naći na ovom linku.

Sponzori

Glavni grad - sekretarijat za sport i kulturu