14 Novembar, 2016 - 16:16

Pionirska liga Crne Gore - jesenji dio

Jesenji dio Pionirske lige Crne Gore za 2016. godinu odigran je u Podgorici od 11. do 13. novembra. Takmičilo se 5 ekipa, a tempo igre je bio 45 minuta po igraču, uz bonifikaciju od 30 sekundi za svaki odigrani potez.

Najuspješnija ekipa jesenjeg dijela je ŠK Omladinac-Budućnost, koji je sva četiri meča riješio u svoju korist. Ipak, zbog nešto slabije odigranog proljeća mlade nade Budućnosti su morale da se zadovolje drugim mjestom u ukupnom plasmanu. Pobjednik Pionirske lige za 2016. je ŠK Mladost iz Nikšića sa osvojenih 14 bodova, koliko je imao i ŠK Omladinac-Budućnost, ali uz slabije dodatne kriterijume. Treće mjesto je pripalo ŠK Crnogorac sa Cetinja sa 7 bodova.

Za ekipu Omladinca su nastupali Marko Vučković, Dario Alivodić, Darko Šuković, Nemanja Vuković, Mateja Popović, Nastasija Roganović i Iva Vučković. U jesenjem dijelu su briljirali Marko Vučković sa 4 poena iz 4 partije i Mateja Popović sa takođe maksimalnih 3 iz 3, ali i svi ostali zaslužuju pohvale za uloženi trud i borbenost koju su pokazali.

Konačna tabela, svi rezultati i statistika mogu se naći na ovom linku.

Sponzori

Glavni grad - sekretarijat za sport i kulturu