12 Novembar, 2017 - 23:28

Pionirska liga Crne Gore 2017 - jesenji dio

Pobjednik Pionirske lige Crne Gore za 2017. godinu je ekipa ŠK Mladost iz Nikšića, koja je sve mečeve jesenjeg dijela riješila u svoju korist. Nakon mnogo neizvjesnijeg proljeća, koje su Nikšićani završili sa istim brojem bodova kao Crnogorac i Omladinac, maksimalan jesenji skor je obezbijedio Mladosti ukupnu pobjedu. Drugo mjesto osvojio je ŠK Crnogorac sa Cetinja, a treće ŠK Omladinac-Budućnost.

Ekipa Omladinca doživjela je poraze u mečevima protiv glavnih konkurenata, iako je u oba duela imala šanse da ostvari pozitivan rezultat. Ipak, falilo je koncentracije u ključnim trenucima, pa su nade Budućnosti ovaj put morale da se zadovolje bronzanom medaljom. Za Omladinac su u jesenjem dijelu nastupali Marko Vučković, Darko Šuković, Nemanja Vuković, Mateja Popović, Ilija Milović i Tara Ivanović. Najbolji pojedinačni rezultat ostvario je Marko Vučković, koji je na prvoj tabli ostvario 3 poena iz 4 partije, a mogao je imati i stoprocentan učinak da nije bilo nesrećnog poraza u poslednjem kolu.

Jesenji dio Pionirske lige igran je u Podgorici od 10. do 12. novembra, uz učešće 5 ekipa. Tempo igre je bio 45 minuta po igraču uz bonifikaciju od 30 sekundi za svaki potez.

Konačna tabela jesenjeg dijela, svi rezultati i statistika mogu se naći na ovom linku.

Sponzori

Glavni grad - sekretarijat za sport i kulturu