18 Februar, 2017 - 23:43

Petijević se izdvojio u vođstvu

Posle prva 3 kola na Polufinalu prvenstva Crne Gore, koje se igra u Nikšiću od 17. do 21. februara, jedini igrač sa stoprocentim učinkom je FM Vaso Petijević. Na pola koraka od vodećeg Petijevića je grupa od 8 igrača, u kojoj se nalaze i prvotimac Budućnosti IM Predrag Nikač i član našeg mladog tima Nemanja Vukčević. Njih dvojica su jedini remi u dosadašnjem toku turnira zabilježili u međusobnom duelu u 3. kolu. Među igračima sa 2,5 osvojena poena je i prvi favorit po rejtingu Veljko Draganić, koji je nakon startnog remija sa Markom Vučkovićem dodao gas i zabilježio dvije uzastopne pobjede. Čak 13 igrača ima 2 poena, među njima i drugi i treći nosilac IM Đorđije Kontić i FM Aleksandar Tomić, tako da najveće borbe za plasman na Prvenstvo Crne Gore tek predstoje.

Članovi ŠK Omladinac-Budućnost su danas imali više uspjeha nego u 1. kolu. Najbolje je prošao Darko Šuković, koji je zabilježio pobjedu i remi, pa se sada nalazi u grupi igrača sa osvojenim 1,5 poenom. Po pobjedu i poraz su upisali Slaven Živković, Dario Alivodić i Tijana Rakić i svi su sakupili po 1 poen, koliko ima i Marko Vučković, koji je posle jučerašnjeg remija sa prvim favoritom Draganićem danas bio nešto manje uspješan, ostvarivši po jedan remi i poraz. Ne sumnjamo da će naše mlade nade prirediti još prijatnih iznenađenja do kraja turnira, koji će im svakako predstavljati dragocjeno iskustvo.

Sjutra se ponovo igraju dva kola, 4. od 9:30, a 5. od 16:30. U jutarnjoj rundi vodeći Petijević će igrati bijelim figurama protiv Miroslava Mrševića na 1. stolu, a slijede dueli Vujačić - Draganić, Nikač - Pečurica, Kisić - Vukčević i Kontić - Krstonijević, koji svi obećavaju interesantnu borbu.

Svi rezultati, parovi i statistika turnira mogu se naći na ovom linku.

Sponzori

Glavni grad - sekretarijat za sport i kulturu