11 April, 2022 - 14:39

Novi uspjesi mladih nada Budućnosti

Polaznici škole šaha ŠK "Budućnost CEDIS" bili su veoma uspješni na kvalifikacijama za 27. Prvenstvo Crne Gore za mlade, koje su odigrane 10. aprila u OŠ "Štampar Makarije" u Podgorici. Na kvalifikacionom turniru za srednju regiju nastupilo je 164 mladih šahista, a naše nade su osvojile ukupno 11 medalja, od čega 6 zlatnih, 2 srebrne i 3 bronzane.

Prva mjesta u svojim starosnim kategorijama osvojili su Vuk Đurović (dječaci do 10 godina), Đorđe Žižić (dječaci do 12), Katarina Đukić (djevojčice do 14), Milena Mosurović (djevojčice do 16), Nemanja Radović (dječaci do 18) i Mateja Popović (djevojčice do 18), koja je bila ukupni pobjednik u grupi u kojoj su se zajedno takmičili dječaci i djevojčice do 16 i do 18 godina. Zanimljivo je da je pet prvih mjesta na tom kombinovanom turniru pripalo djevojčicama.

Srebrom su se okitili Toman Perić (dječaci do 10 godina) i Nastasija Roganović (djevojčice do 14), a bronzane medalje su pripale Milošu Svrkoti (dječaci do 14 godina), njegovoj sestri Ivi (djevojčice do 16) i Tari Ivanović (djevojčice do 18 godina).

Mladi šahisti ŠK "Budućnost CEDIS" u kontinuitetu postižu zapažene rezultate, a vjerujemo da će se dobrim igrama nastaviti i na 27. Prvenstvu Crne Gore za mlade, koje je na programu od 27. aprila do 4. maja na Cetinju.

Sponzori

Glavni grad - sekretarijat za sport i kulturu