20 Februar, 2017 - 21:38

Neizvjesno do samog kraja

Tek će poslednje kolo Polufinala prvenstva Crne Gore donijeti odgovor na pitanje koja će se trojica igrača plasirati u finale. Trenutno je u najboljoj poziciji FM Vaso Petijević, koji je danas zabilježio prvi remi na turniru u partiji sa Miroljubom Ćirovićem i nalazi se na čelu tabele sa 5,5 poena, ali čak ni on još uvijek nije i teoretski obezbijedio mjesto na državnom šampionatu. U dobroj poziciji je i jedini igrač sa 5 poena FM Vlastimir Bujišić, koji je u 6. kolu crnim figurama savladao FM Aleksandra Tomića. Za njim slijede petorica šahista sa 4,5 osvojena poena: IM Đorđije Kontić, Miloš Pečurica, Božidar Kisić, Miroljub Ćirović i član Budućnosti IM Predrag Nikač, koji je danas bio bolji od Stjepana Krstonijevića. Najvjerovatnije se tu završava lista kandidata za prva tri mjesta, jer su šanse da se neko od igrača iz grupe sa 4 poena probije među prva tri objektivno u domenu teorije.

Ovo je bio prilično uspješan dan za članove ŠK Omladinac-Budućnost. Posebno bi se to moglo reći za Daria Alivodića, koji je postigao treću uzastopnu pobjedu, kao crni protiv mnogo iskusnijeg Milenka Lončara. Dario sada ima 4 poena, isto koliko i Nemanja Vukčević, koji je danas savladao Stefana Mandića, i upravo će njih dvojica podijeliti megdan u 7. kolu. Pobjedu je zabilježio i Darko Šuković protiv Dragana Šobića i došao do skora od 3,5 poena. Marko Vučković je poražen od Armina Mušovića i tako ostao na 3 poena, koliko imaju i Slaven Živković i Tijana Rakić, koji su remizirali protiv Luke Lješkovića, odnosno Mitra Đukanovića.

Poslednje 7. kolo igra se sjutra od 16:30, a o plasmanu na Prvenstvo Crne Gore odlučivaće dueli Bujišić - Petijević, Ćirović - Nikač, Pečurica - Kisić i Kontić - Tomić. Zbog velikog broja igrača koji konkurišu za plasman na državni šampionat, prostora za taktiziranje ima vrlo malo, tako da se očekuju borbe do golih kraljeva.

Svi parovi, rezultati i statistika turnira mogu se naći na ovom linku.

Sponzori

Glavni grad - sekretarijat za sport i kulturu