21 April, 2024 - 12:58

Nade Budućnosti blistale u Tivtu

Polaznici škole šaha ŠK Budućnost CEDIS nastavili su niz odličnih rezultata na Otvorenom prvenstvu Boke, koje je održano 20. aprila u Tivtu. Igralo se 7 kola po švajcarskom sistemu, sa tempom igre od 10 minuta po igraču, uz dodatak od 5 sekundi za svaki potez, a takmičari su bili podijeljeni u tri grupe - do 10, do 14 i do 18 godina.

David Pavlović je bio prvi u grupi do 10 godina sa 6,5 poena, a dobar nastup je imao i Janko Marković, zauzevši peto mjesto sa 5 osvojenih poena.

Đorđe Žižić je osvojio turnir do 14 godina sa 6 poena, a Daris Abdović je bio treći sa istim skorom. Toman Perić je u ukupnom poretku zauzeo četvrto mjesto sa 5,5 poena, što mu je donijelo nagradu za najbolje plasiranog igrača uzrasta do 12 godina.

Marija Mia Maraš je bila jedini predstavnik Budućnosti na turniru do 18 godina, jer je nekoliko naših mladih nada istog dana učestvovalo na Prvenstvu srednjih škola Podgorice. Ona je prikazala veoma dobru igru i sa 3,5 poena bila najuspješnija u kategoriji djevojčica do 16 godina.

Sponzori

Glavni grad - sekretarijat za sport i kulturu