25 April, 2015 - 21:45

Mimoza i Elektroprivreda u finalu Kupa

Šahovski klub Budućnost nije uspio da se plasira u finale Kupa Crne Gore, pošto je u današnjem polufinalu poražen od Mimoze sa 2,5:1,5. Pobjednika je odlučila partija na četvrtoj tabli, gdje je FM Srećko Đukanović u približno jednakoj poziciji napravio previd i došao u izgubljenu poziciju protiv Veljka Draganića. Naši igrači nijesu uspjeli da dođu do pobjede ni u jednoj od preostale tri partije, pa je Mimoza zasluženo prošla u finale. Remizirali su VM Nikola Đukić sa VM Milanom Draškom, IM Blažo Kalezić sa IM Dušanom Lekićem i FM Vladimir Pajković sa IM Jovanom Todorovićem.

U drugom polufinalu Elektroprivreda je pobijedila Crnogorac sa 3:1. Pobjede su postigli Jovan Milović protiv VM Božidara Ivanovića i IM Marko Krivokapić protiv IM Bogdana Podlesnika, dok su remijem završene partije između IM Stefana Mijovića i VM Dragan Kosića i između IM Bora Miljanića i IM Petra Benkovića.

Finale Mimoza - Elektroprivreda i meč za treće mjesto Budućnost - Crnogorac igraju se sjutra u 14:30 u hotelu Podgorica.

Sponzori

Glavni grad - sekretarijat za sport i kulturu