20 Septembar, 2015 - 22:25

I liga Crne Gore - 6. kolo

ŠK Rokada iz Bijelog Polja je imao dosta razloga za zadovoljstvo posle današnjeg 6. kola I lige Crne Gore. Najmlađi bjelopoljski klub je pobjedom od 4:2 protiv Zete zadržao maksimalan učinak i sve je bliži osvajanju prvog mjesta. Za Rokadu su poentirali VM Borko Lajthajm na 1. tabli protiv Igora Vujačića, FM Milinko Rabrenović na 3. protiv Perice Putnika i Miodrag Knežević na 5. protiv Vladimira Stamatovića. Jedinu pobjedu za Zetu postigao je Ljuban Srdanović na 6. tabli protiv Zorana Lazarevića. Na ruku Rokadi išao je i rezultat derbija kola između Mornara i Jedinstva, koji je posle velike borbe završen bez pobjednika. Jedinstvo je povelo pobjedama Veljka Šćekića na 3. i Željka Rovčanina na 4. tabli protiv veterana Momčila Vukovića i Maksima Lutovca, ali su važan bod Mornaru donijeli Srđan Mugoša koji je na 5. tabli savladao Dika Bubanju i Miladin Rakočević koji je na 6. bio bolji od Radomira Ašanina. Cetinje je postiglo i treću uzastopnu pobjedu, ovaj put 4,5:1,5 protiv 7. oktobra. FM Mladen Popović danas nije bio efikasan kao u prethodna dva kola, pošto je brzo remizirao sa Zoranom Ralevićem, a pobjede za najstariji klub u Crnoj Gori su postigli FM Mišo Bukvić na 1, Dragan Savović na 3. i Nebojša Mitrić na 6. tabli. Meč između Herceg Novog i Dijagonala završen je sa 6 remija bez borbe, očigledno su obje ekipe procijenile da im takav rezultat odgovara. ŠK Omladinac-Budućnost je danas bio slobodan.

Posle drugog vikenda I lige vodi Rokada sa 10 bodova, dok Jedinstvo i Mornar imaju po 7, s tim što je Jedinstvo odigralo meč više. Spisak ekipa koje imaju šansu da se bore za ulazak u Premijer ligu zaključuju Omladinac-Budućnost i Cetinje sa po 6 bodova. Herceg Novi je sa 5 bodova i mečom više siguran u sredini tabele. Za opstanak u ligi i dalje strepe Dijagonale koje imaju 3 i pogotovo Zeta i 7. oktobar sa po 2 osvojena boda, uz to da je Zeta odigrala meč više od svojih konkurenata.

Završni treći vikend I lige igraće se od 16. do 18. oktobra u Podgorici. U 7. kolu sastaju se Jedinstvo - Rokada, 7. oktobar - Mornar, Dijagonale - Cetinje i Omladinac-Budućnost - Herceg Novi, dok je Zeta slobodna. Derbi kola je svakako duel Jedinstva i Rokade, u kojem Jedinstvo mora da juri pobjedu kako bi ostalo u trci za plasman u Premijer ligu, dok bi Rokadu i bod doveo na korak od osvajanja prvog mjesta.

Svi rezultati, tabela i ostali statistički podaci o turniru mogu se naći na ovom linku.

Sponzori

Glavni grad - sekretarijat za sport i kulturu