19 Septembar, 2015 - 23:45

I liga Crne Gore - 5. kolo

ŠK Omladinac-Budućnost nastavlja sa sjajnim igrama na I ligi Crne Gore. Mlade nade Budućnosti su u 5. kolu savladale Dijagonale sa 4,5:1,5 i tako najavile borbu za jedno od prva dva mjesta koja vode u Premijer ligu. Nemanja Vukčević je na 1. tabli nadigrao Velimira Jeknića u veoma oštroj i komplikovanoj poziciji i upisao prvu pobjedu za Omladinac u današnjem meču. Na 2. tabli je Uroš Rašović filigranskom tehnikom savladao Milana Radomana u završnici sa pješakom više. Lazar Lukić je na 5. tabli u najdužoj partiji kola matirao Sergeja Avedisovića sa topom i lovcem protiv topa, iako je bilo i lakših načina da se realizuje velika materijalna prednost. Pobjeda na 6. tabli je postignuta uz dosta sreće, jer je Danilu Tošiću pala zastavica u dobijenoj poziciji protiv Marka Vučkovića. Na 3. tabli je Milan Radonjić remizirao sa Draganom Bulatovićem u partiji u kojoj su obje strane imale svoje šanse na pobjedu. Andrej Šuković je na 4. tabli protiv Božidara Kisića iz otvaranja izašao sa boljom pozicijom, ali su ga greške u daljem toku igre odvele u poraz. Sve u svemu, izvanredan rezultat naših omladinaca, koji još jednom pokazuju kvalitet rada u školi ŠK Budućnost.

Iznenađenje dana je napravilo Cetinje, pobijedivši Jedinstvo 3,5:2,5. To je drugi uzastopni poraz ekipe iz Bijelog Polja, koja na drugom vikendu nastupa bez svoje 1. table IM Luke Draškovića. Za razliku od Jedinstva, Cetinje ovaj vikend igra kao preporođeno i danas je postiglo drugu uzastopnu pobjedu. Velike zasluge za to pripadaju FM Mladenu Popoviću, koji je svojim sjajnim igrama umnogome doprinio uspjehu Cetinjana. Sekretar Budućnosti danas je u dobro vođenoj partiji savladao Nenada Karišika. Mornar se brzo oporavio od jučerašnjeg poraza protiv Rokade, savladavši Zetu sa 5:1, iako je njihov do danas najuspješniji igrač Maksim Lutovac poražen od Perice Putnika, pošto mu je pala zastavica u približno jednakoj poziciji. Herceg Novi je još jedna ekipa koja je posle lošeg starta uspjela da postigne dvije uzastopne pobjede, u ovom kolu su savladali 7. oktobar rezultatom 4:2 Pobjede za Novljane su postigli Novak Pezelj na 1. i Miomir Savić na 3. tabli, dok su ostale partije završene remijem. U 5. kolu je slobodna bila ekipa Rokade.

Rokada je i dalje sama na čelu tabele sa 8 osvojenih bodova. Prate je Jedinstvo, Omladinac-Budućnost i Mornar sa po 6, s tim što su Jedinstvo i Omladinac odigrali meč više od Barana. Herceg Novi i Cetinje imaju po 4 boda, uz meč više za Novljane. Po 2 boda imaju Zeta, Dijagonale i 7. oktobar, meč više od svojih konkurenata za opstanak ima Zeta.

U 6. kolu, koje se igra sjutra od 9:30 sastaju se Herceg Novi - Dijagonale, Cetinje - 7. oktobar, Mornar - Jedinstvo i Rokada - Zeta. Zasluženi odmor imaće mladi šahisti iz ŠK Omladinac-Budućnost.

Svi rezultati, tabela i ostali statistički podaci mogu se naći na ovom linku.

Foto galerija: I liga Crne Gore - 5. kolo

Sponzori

Glavni grad - sekretarijat za sport i kulturu