18 Septembar, 2015 - 23:51

I liga Crne Gore - 4. kolo

Danas je u Podgorici počeo drugi vikend I lige Crne Gore. Omladinci Budućnosti su zablistali u 4. kolu i sa visokih 5:1 savladali ekipu 7. oktobra. Pobjede za Omladinac postigli su Nemanja Vukčević na 1. tabli protiv Dragoljuba Abramovića, Uroš Rašović na 2. protiv Zorana Ralevića, Andrej Šuković na 4. protiv Nebojše Vešovića i Marko Vučković na 6. protiv Dragomira Nikolića. Milan Radonjić je na 3. tabli remizirao sa Dušanom Koraćem, kao i Lazar Lukić na 5. protiv Vladimira Savića.

Najdramatičniji duel 4. kola svakako je bio susret Herceg Novog i bjelopoljskog Jedinstva. Iako je dugo izgledalo da će Jedinstvo uspjeti da prelomi meč u svoju korist, na kraju su sa 3,5:2,5 slavili Novljani, kojima je ovo prva pobjeda na turniru. Odlučujući poen za Herceg Novi osvojio je urednik Šahovske hronike FM Goran Tomić, koji je uspio da preokrene vjerovatno izgubljenu poziciju protiv Nenada Karišika. Poraz Jedinstva su iskoristili njihovi komšije iz Rokade, koji su u okršaju ekipa sa stopostopnim učinkom savladali Mornar sa čak 5:1 i tako se osamili na prvom mjestu. Danas je i Cetinje osvojilo prve bodove, savladavši Zetu sa 4:2. Za Cetinjane je na 2. tabli uspješno nastupio sekretar našeg kluba FM Mladen Popović, koji je crnim figurama pobijedio Mirsada Đokovića. U 4. kolu slobodne su bile Dijagonale.

U vođstvu se nalazi Rokada sa maksimalnih 8 bodova, Jedinstvo ima 6, dok Omladinac-Budućnost i Mornar imaju po 4, s tim što Mornar ima meč manje. Preostale ekipe - Zeta, Herceg Novi, Cetinje, Dijagonale i 7. oktobar imaju po 2 boda, uz dodatak da su Cetinje, Dijagonale i 7. oktobar odigrali meč manje.

5. kolo se igra sjutra sa početkom u 16 časova, a sastaju se Zeta - Mornar, Jedinstvo - Cetinje, 7. oktobar - Herceg Novi i Dijagonale - Omladinac-Budućnost. Slobodna je ekipa Rokade.

Svi rezultati, tabela i ostali statistički podaci mogu se naći na ovom linku.

Sponzori

Glavni grad - sekretarijat za sport i kulturu