6 Septembar, 2015 - 16:29

I liga Crne Gore - 3. kolo

ŠK Omladinac-Budućnost je u 3. kolu I lige Crne Gore poražen od bjelopoljskog Jedinstva sa 3,5:2,5. Naši omladinci su se pokazali kao tvrd orah za vodeći tim, koji je morao dobro da se pomuči da bi došao do 2 boda. Pobjedu za Omladinac je postigao Marko Vučković na 5. tabli protiv Nenada Šćekića i tako stigao do sjajnih 2,5 poena iz prva 3 kola. Pionirski prvak Crne Gore je na taj način još jednom pokazao da je velika nada Budućnosti i crnogorskog šaha. Remizirali su Nemanja Vukčević na 1. tabli protiv internacionalnog majstora Luke Draškovića, Milan Radonjić na 2. protiv Aleksandra Tomića i Lazar Lukić na 4. protiv Veljka Šćekića. Andrej Šuković je na 3. tabli poražen od Nenada Karišika, kao i Dario Alivodić na 6. od Radomira Ašanina.

Jedini tim uz Jedinstvo sa osvojenih 6 bodova u dosadašnjem toku takmičenja je Rokada. Najmlađi bjelopoljski klub je u 3. kolu savladao Cetinje sa 4:2. Cetinjani ni danas nijesu imali 6 igrača u postavi, ovaj put su nastupili bez 1. table. Zeta je osvojila izuzetno važna 2 boda protiv Herceg Novog, iako su igrali meč bez igrača na 2. tabli. Poen bez borbe ipak nije mnogo pomogao Novljanima, koji su ponovo doživjeli 3 poraza na zadnje 3 table, isto kao u 2. kolu, pa im je pobjeda Miomira Savića na 3. tabli protiv Mirsada Đokovića donijela samo minimalan poraz od 3,5:2,5. Velike bodove u borbi za opstanak osvojio je i 7. oktobar, savladavši u podgoričkom derbiju Dijagonale sa 3,5:2,5, zahvaljujući pobjedama Dragoljuba Abramovića na 1, Nebojše Vešovića na 4. i Dragomira Nikolića na 6. tabli. U 3. kolu slobodan je bio Mornar.

Posle prvog vikenda u vođstvu su se izdvojili glavni favoriti Jedinstvo i Rokada sa po 6 bodova. Prati ih Mornar sa 4 boda, koji takođe ima stopostopan učinak, ali i meč manje. Realno je da se ove tri ekipe do kraja bore za prva dva mjesta koja vode u Premijer ligu. Po 2 boda imaju Omladinac-Budućnost, Zeta, Dijagonale i 7. oktobar, koji ima i meč manje. Bez bodova su i dalje Herceg Novi i Cetinje, uz napomenu da Cetinjani imaju meč manje.

Takmičenje u I ligi će se nastaviti u Podgorici od 18. do 20. septembra. U 4. kolu sastaju se Omladinac-Budućnost - 7. oktobar, Herceg Novi - Jedinstvo, Cetinje - Zeta i Mornar - Rokada, dok su Dijagonale slobodne.

Svi rezultati, tabela i ostali statistički podaci o I ligi Crne Gore mogu se naći na ovom linku.

Sponzori

Glavni grad - sekretarijat za sport i kulturu