16 Oktobar, 2017 - 13:35

I liga Crne Gore 2017 - drugi vikend

Takmičenje u I ligi Crne Gore nastavljeno je drugim vikendom, održanim od 13. do 15. oktobra u Bijelom Polju. Iako je bilo predviđeno da se u okviru drugog vikenda odigraju četvrto, peto i šesto kolo lige, završena su samo četvrto i peto, dok je šesto kolo prekinuto nedugo nakon što je počelo. Razlog prekida su bili konstantni problemi sa osvjetljenjem u sali za igru, zbog čega je odlučeno da se šesto kolo odloži za završni treći vikend lige, koji je na programu u Podgorici od 27. do 29. oktobra. Ova neplanirana promjena rasporeda znači da će 28. oktobra umjesto jednog biti odigrana dva kola.

Četvrto i peto kolo nijesu donijeli značajne promjene situacije u borbi za dva prva mjesta koja vode u Premijer ligu, jer su tri prvoplasirane ekipe oba meča riješile u svoju korist. I dalje vodi Jedinstvo sa maksimalnih 10 bodova, praćeno Omladincem i Prosvjetom sa po bodom manje. Na četvrtom mjestu je Cetinje sa 7 bodova, koje je remijem u petom kolu protiv Dijagonala dozvolilo vodećem triju da im pobjegne za još jedan bod, ali se i dalje nada plasmanu u viši rang. Tri prvoplasirane ekipe još nijesu igrale međusobno, a Jedinstvo i Omladinac tek treba da igraju protiv Cetinja, pa nas nesumnjivo očekuje vrlo uzbudljiv završni vikend.

I borba za opstanak je daleko od riješene, sa čak pet ekipa koje se bore da izbjegnu jedno od poslednja dva mjesta. Posle pet odigranih kola najugroženiji je ŠK Ljubomir Đurđić sa samo jednim bodom, dok Zora, Berane i Brskovo imaju po 2. U najboljoj poziciji trenutno je Gambit sa 3 boda, ali i težim rasporedom od konkurenata, pa je mlađi beranski klub još daleko od mirne luke spasa.

Iako nije bila u mogućnosti da nastupi u najjačem sastavu, ekipa Omladinca je postigla važne dvije pobjede i sačuvala realne šanse za novi plasman u Premijer ligu. U četvrtom kolu savladano je Brskovo sa visokih 5,5:0,5, dok je u petom ostvarena tijesna pobjeda od 3,5:2,5 protiv Gambita. Na drugom vikendu posebno su zablistale tri čelne table u našoj ekipi - Nemanja Vukčević, Milan Radonjić i Marko Vučković, svi trojica sa stoprocentnim učinkom.

Tabela, svi rezultati i statistika I lige mogu se naći na ovom linku.

Sponzori

Glavni grad - sekretarijat za sport i kulturu