11 Septembar, 2017 - 16:21

I liga Crne Gore 2017

ŠK Omladinac-Budućnost uspješno je započeo takmičenje u I ligi Crne Gore. U prva tri kola, koja su odigrana u Podgorici od 8. do 10. septembra, naši omladinci su ostvarili učinak od dvije pobjede i jednog neriješenog rezultata, pa se posle prvog vikenda lige nalaze na drugom mjestu sa osvojenih 5 meč bodova.

Omladinac je startovao remijem protiv Dijagonala u vrlo neizvjesnom meču, u kojem su obje ekipe imale svoje šanse da dođu do cijelog plijena. Drugo kolo donijelo je našim nadama maksimalnu pobjedu protiv ŠK Ljubomir Đurđić iz Bijelog Polja, dok je u trećem savladano Berane sa visokih 5:1. Ohrabruje i to što je za ekipu Omladinca nastupilo dvoje debitanata, ovogodišnji pionirski prvak Crne Gore Darko Šuković i novopečena seniorska reprezentativka Tijana Rakić. Po njihovim rezultatima ne bi se reklo da su osjećali pritisak zbog činjenice da nijesu do sada igrali u prvoligaškoj konkurenciji, jer su oboje ostvarili stoprocentan učinak - Tijana je u jednoj partiji koju je odigrala savladala mnogo iskusnijeg dr Dragana Lazarevića, dok je Darko ostvario sjajnih 3 iz 3. Pored dvoje debitanata, treba istaći i Darkovog brata Andreja, koji je takođe sve tri partije riješio u svoju korist.

Posle prvog vikenda u vođstvu se sa 6 bodova izdvojilo Jedinstvo, jedina ekipa sa sve tri pobjede. Bod manje imaju Omladinac i Prosvjeta na drugom i trećem mjestu, dok je Cetinje usamljeno na četvrtoj poziciji sa 4 boda. Očekuje se da će ove četiri ekipe voditi borbu za prva dva mjesta koja vode u Premijer ligu. Ništa manje neizvjesna neće biti ni borba da se izbjegnu dva poslednja mjesta koja vode u niži rang, a koja posle trećine takmičenja zauzimaju Ljubomir Đurđić sa jednim i Zora sa nula osvojenih bodova.

Drugi vikend I lige igra se u Bijelom Polju od 13. do 15. oktobra, dok će završni treći vikend biti u Podgorici od 27. do 29. oktobra.

Tabela, svi rezultati i statistika I lige mogu se naći na ovom linku.

Sponzori

Glavni grad - sekretarijat za sport i kulturu