24 Mart, 2017 - 12:27

Godina puna uspjeha za ŠK Budućnost

Na sjednici Skupštine Šahovskog kluba Budućnost, održanoj 23. marta u prostorijama kluba u Podgorici, kojom je predsjedavao Radojica Dabetić, a pored članova Skupštine učešće u radu je uzeo i predsjednik Upravnog odbora kluba Milovan Đuričković, razmatrani su izvještaji o poslovanju i takmičarski rezultati, te usvojen program rada za tekuću godinu.

Finansijski izvještaj, koji je Skupštini prezentovao Mladen Popović, sekretar kluba, ocijenjen je transparentnim i veoma kvalitetnim i kao takav jednoglasno usvojen. Skupština je iskazala veliku zahvalnost na dugogodišnjoj finansijskoj podršci koju klub dobija od kompanije „Aerodromi Crne Gore”, a koja obezbjeđuje finansijsku stabilnost kluba i omogućuje ostvarenje visoko postavljenih takmičarskih ciljeva.

Posebno i nepodijeljeno zadovoljstvo članova Skupštine izraženo je kako kvalitetom poslovanja tako i takmičarskim rezultatima među kojima treba istaći prvo mjesto i titulu šampiona Crne Gore koju je ŠK Budućnost osvojio osmi put od početka crnogorske državne nezavisnosti, te uz tri vicešampionske titule daleko je najuspješniji crnogorski klub. ŠK Budućnost je osvojio i Kup Crne Gore u ovoj takmičarskoj sezoni, koja je na ovaj način uspješno zaokružena.

Takođe su bitni pojedinačni rezultati koje su na početku ovogodišnje takmičarske sezone ostvarili prvotimci Budućnosti velemajstor Nikola Đukić (seniorski šampion Crne Gore, sedmi put ukupno), inter majstor Blažo Kalezić (treće mjesto na ovogodišnjem šampionatu Crne Gore), te brojne medalje i pehari koje su na pionirskim i omladinskim prvenstvima osvojili mladi šahisti Andrej Šuković, Nastasija Roganović, Mateja Popović, Lazar Lukić, Marko  Vučković i ostali takmičari, polaznici šahovske škole ŠK Budućnost, što je još jedan dokaz visokog kvaliteta rada predavača klupske škole šaha.

Skupština je na kraju usvojila i plan rada sa finansijskim planom za 2017. godinu, kao i informaciju o početku priprema  za realizaciju proslave 70 godina postojanja ŠK Budućnost, koja je planirana da se održi u poslednjem kvartalu ove godine.

Sponzori

Glavni grad - sekretarijat za sport i kulturu