19 Februar, 2017 - 21:29

Dominacija Petijevića

FM Vaso Petijević nastavlja da ruši prepreke na Polufinalu prvenstva Crne Gore i posle pet odigranih kola i dalje ima stoprocentan učinak. FM Petijević je sada vrlo blizu plasmana na finale državnog šampionata, jer ima poen više od najbližih pratilaca - FM Vlastimira Bujišića, FM Aleksandra Tomića i najprijatnijeg iznenađenja dosadašnjeg toka turnira Miroljuba Ćirovića. Za njima slijedi grupa od 9 igrača sa po 3,5 poena, u kojoj je i član Budućnosti IM Predrag Nikač. Četvorostruki prvak Crne Gore je u 4. kolu doživio neprijatan poraz protiv Miloša Pečurice, ali se pobjedom u 5. kolu protiv Mitra Đukanovića vratio u trku i još uvijek ima realne šanse da dobrim finišom obezbijedi plasman na jedno od prva tri mjesta koja vode u finale.

Članovi ŠK Omladinac-Budućnost imali su dosta uspjeha danas. Najbolje su današnja dva kola iskoristili Marko Vučković i Dario Alivodić, koji su sa po dvije pobjede stigli do skora od 3 poena. Isti broj poena ima i Nemanja Vukčević, ali i mnogo manje razloga za zadovoljstvo, jer je sa današnjim rezultatom od po jednog remija i poraza značajno umanjio šanse za plasman na Prvenstvo Crne Gore. Slaven Živković i Tijana Rakić su danas bili vrlo uspješni, sa po pobjedom i remijem stigli su do 2,5 poena, koliko ima i Darko Šuković, koji je u 4. i 5. kolu zabilježio pobjedu i poraz.

Pretposlednje kolo se igra sjutra sa početkom u 16:30, a na prvim stolovima se sastaju Petijević - Ćirović, Tomić - Bujišić, Kontić - Karišik i Nikač - Krstonijević.

Svi parovi, rezultati i statistika turnira se mogu naći na ovom linku.

Sponzori

Glavni grad - sekretarijat za sport i kulturu