20 April, 2024 - 21:05

Dino Grbović najbolji na Prvenstvu podgoričkih srednjoškolaca

Prvenstvo srednjih škola Podgorice održano je 20. aprila u Srednjoj medicinskoj školi u organizaciji ŠK Prosvjeta. Učestvovalo je 26 igrača iz pet podgoričkih srednjih škola, a igralo se 7 kola po švajcarskom sistemu, sa tempom igre od 10 minuta po igraču. Sudio je, besprekorno kao i uvijek, međunarodni arbitar Mladen Popović.

Prvo mjesto je osvojio učenik Građevinske škole i prvotimac ŠK Omladinac-Budućnost Dino Grbović, koji je sve partije riješio u svoju korist i tako odbranio titulu osvojenu prošle godine. Drugo mjesto je zauzela učenica škole domaćina Katarina Đukić sa 5 osvojenih poena, koliko je imala i trećeplasirana Milena Mosurović, učenica Elektrotehničke škole, obje članice ŠK Budućnost. U grupi igrača sa 4,5 poena koji su podijelili od četvrtog do devetog mjesta našlo se još troje polaznika škole šaha Budućnosti, Miloš Kršikapa na četvrtom mjestu, Vasilije Smuk na sedmom i Tara Ivanović na osmom mjestu.

Agilni organizatori iz ŠK Prosvjeta obezbijedili su vrijedne knjige za osam najuspješnijih učesnika, medalje za troje prvoplasiranih, kao i prigodnu zakusku na polovini turnira. Na otvaranju su se učesnicima obratili predsjednik Skupštine ŠK Prosvjeta Dragan Čađenović, čiji zarazni entuzijazam je možda najzaslužniji za organizaciju ovog lijepog takmičenja, desetostruki prvak Crne Gore i prvotimac ŠK Budućnost Nikola Đukić i predsjednik ŠK Prosvjeta Saša Vujošević. Oni su i uručivali nagrade, uz veliku pomoć mlađanog Andrije Koprivice. Turnir su takođe posjetili predsjednik i sekretar ŠK Budućnost Aleksandar Radunović i Srećko Đukanović.

Čestitke dragim prijateljima iz ŠK Prosvjeta na uspješno organizovanom turniru, unaprijed se radujemo narednim projektima ovog uzornog sportskog kolektiva.

Foto galerija

Sponzori

Glavni grad - sekretarijat za sport i kulturu