2 Maj, 2024 - 23:34

Budućnost osvojila Pionirsku ligu

Pionirska liga Crne Gore igrana je u Igalu od 29. aprila do 2. maja. Učestovalo je 13 ekipa, koje su igrale 9 kola po švajcarskom sistemu, sa tempom igre od 30 minuta po igraču, uz dodatak od 30 sekundi za svaki potez. ŠK Budućnost je na ovom takmičenju, koje je obnovljeno posle nekoliko godina pauze, nastupio sa dvije ekipe.
 
Prva ekipa Budućnosti prikazala je sigurnu igru i osvojila pobjednički pehar sa 25 bodova, zabilježivši osam pobjeda i jedan neriješen rezultat, u uzbudljivom meču protiv druge ekipe našeg kluba. Drugo mjesto je pripalo Elektroprivredi sa 3 boda manje, a treća je bila prva ekipa Dijagonala sa 19 bodova. Druga ekipa Budućnosti je igrala prilično neujednačeno tokom turnira, završivši na sedmom mjestu sa 13 bodova. Da može mnogo više, naš drugi tim je pokazao neriješenim rezultatima protiv dvije prvoplasirane ekipe.
 
Za prvu ekipu Budućnosti igrali su Đorđe Žižić, Toman Perić, Lav Kljajić, Petar Stanković i David Pavlović, dok je druga ekipa nastupila u sastavu Ljev Hramko, Daris Abdović, Vuk Đurović, Mihailo Matić i Miloš Koprivica. Pored zlatne medalje za ekipni rezultat, David Pavlović je osvojio i nagradu za najuspješniju rezervu.
 
 

Sponzori

Glavni grad - sekretarijat za sport i kulturu