17 Jul, 2022 - 11:44

Bronza na Premijer ligi

Premijer liga Crne Gore za 2022. godinu igrana je na Cetinju od 9. do 16. jula. Titulu je odbranila ekipa nikšićke Elektroprivrede sa osvojenih 25 bodova, drugi je bio Crnogorac sa Cetinja sa 19, dok je ekipa Budućnosti morala da se zadovolji trećim mjestom sa osvojenih 18 bodova.

ŠK "Budućnost CEDIS" je, kao i uvijek, došao na ligu sa šampionskim ambicijama, ali već od prvog kola stvari su krenule u pogrešnom pravcu. Neočekivani i nesrećni poraz 3,5:2,5 protiv ekipe Prosvjete, jedno od najvećih iznenađenja otkad se igra Premijer liga, značajno je zakomplikovao turnirsku situaciju i otežao put našeg kluba ka željenom plasmanu. Uslijedila je serija od četiri pobjede, od kojih su bila i dva derbija, prilično srećnih 4:2 protiv Mimoze u drugom, a zatim identičan rezultat, ali uz mnogo sigurniju igru, protiv Crnogorca u petom kolu, nakon čega je izgledalo da je forma ekipe u usponu. Ipak, u derbiju za titulu u šestom kolu, Elektroprivreda je bila bolja i zasluženo slavila sa 4:2, nakon čega je naš tim ostao bez šansi za titulu. Minimalan poraz protiv Herceg Novog u pretposlednjem kolu doveo je u pitanje i osvajanje medalje, što bi bilo prvi put otkad se igra Premijer liga da ekipa Budućnosti ostane bez odličja. Dramatično poslednje kolo donijelo je maksimalne pobjede i Budućnosti i Herceg Novog, čime je naša ekipa uspjela da zadrži prednost od pola poena i osvoji bronzanu medalju.

Sve u svemu, promjenljiva igra našeg tima, uz dosta uspona i padova tokom turnira, što ovaj put nije bilo dovoljno za više od trećeg mjesta. Za ŠK "Budućnost CEDIS" na ovogodišnjoj Premijer ligi su nastupali reprezentativac Srbije Robert Markuš (5 poena iz 9 partija), Nikola Đukić (7 iz 9), Blažo Kalezić (5,5 iz 9), Andrej Šuković (6,5 iz 9), Vladimir Pajković (5 iz 8), Predrag Nikač (4,5 iz 8) i Srećko Đukanović (2 iz 2).

Konačna tabela Premijer lige, svi rezultati i statistika mogu se naći na ovom linku.

Sponzori

Glavni grad - sekretarijat za sport i kulturu