29 Maj, 2016 - 22:36

Blažo Kalezić pobjednik turnira «Vitomir - Vito Nikolić»

Na danas održanom Šahovskom open turniru »Vitomir - Vito Nikolić», koji je otvorio gradonačelnik Nikšića Veselin Grbović, učešće je uzelo 37 igrača, a ulogu favorita je potvrdio internacionalni majstor Blažo Kalezić (koji inače dugo održava mjesto u prvih 100 svjetskih igrača u brzopoteznom šahu). Kalezić je osvojio 7,5 poena iz 9 partija.
Drugo mjesto je osvojio FIDE majstor Sreten Đukanović sa 7 poena, treći je bio FIDE majstor Igor Sarić (6,5), a četvrti velemajstor Dragiša Blagojević (6). Slijede internacionalni majstor Predrag Nikač (6), Jovan Milović (6), internacionalni majstor Đorđije Kontić (6), Aleksandar Tomić (6), FIDE majstor Vladimir Pajković (6), Veljko Draganić (5.5) itd.

Turnir je igran u znak sjećanja na velikog crnogorskog pjesnika i šahovskog zaljubljenika u organizaciji Šahovskog kluba “Omladinac-Budućnost” i Restorana Palata bistro u Podgorici. Manifestaciju su podržali: Zavod za školstvo, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, Lovćen životna osiguranja, kompanija "13. Jul Plantaže", Nacionalni Biro osiguravača, piće Bamboos, Prisma-korporativne komunikacije.

Turnir je igran u 9 kola sa tempom igre 5 minuta po igraču, po FIDE pravilima za brzopotezni šah i biće rejtingovan. Sudija turnira je Mladen Popović, FIDE arbitar.
Pobjednicima je nagrade, šampionski pehar i medalje, uručio Pavle Goranović, ministar kulture u Vladi Crne Gore.

Konačna tabela turnira, svi rezultati i statistika mogu se naći na ovom linku.

Galerija: Šahovski open turnir »Vitomir - Vito Nikolić»

Sponzori

Glavni grad - sekretarijat za sport i kulturu