18 Septembar, 2017 - 17:42

Amatersko prvenstvo Crne Gore 2017

FM Sreten Đukanović osvojio je titulu amaterskog prvaka Crne Gore za 2017. godinu, na Prvenstvu koje je igrano 16. i 17. septembra u Bijelom Polju. Član ŠK Budućnost pokazao je sigurnu igru tokom čitavog takmičenja i bez poraza prvi prošao kroz cilj sa 7 poena iz 9 kola. Isti skor, ali uz lošije dodatne kriterijume, ostvario je drugoplasirani Danilo Nenezić. Treće mjesto je osvojio Miodrag Knežević, koji je imao najbolje dodatne kriterijume u grupi od četiri igrača sa 6,5 osvojenih poena.

Na turniru je učestvovalo i pet članova ŠK Omladinac-Budućnost, od kojih je najbolje plasiran Nemanja Vukčević na sedmom mjestu sa 6 poena. Marko Vučković je osvojio 15. mjesto sa 5 poena, dok je Slaven Živković sa istim brojem poena bio 18. Tijana Rakić je bila 35. sa 3,5 poena, dok je Mateja Popović turnir završila na 37. mjestu sa 3 osvojena poena.

Zanimljivo je istaći da posle ovog uspjeha FM Đukanovića članovi Budućnosti i Omladinca drže titule prvaka Crne Gore u čak pet različitih konkurencija - seniorskoj, brzopoteznoj, omladinskoj, pionirskoj i amaterskoj.

Na Prvenstvu je ukupno učestvovalo 42 igrača iz svih krajeva Crne Gore, a nagradni fond je iznosio 590€.

Konačna tabela Amaterskog prvenstva, svi rezultati i statistika mogu se naći na ovom linku.

Sponzori

Glavni grad - sekretarijat za sport i kulturu