20 Maj, 2017 - 23:21

7. Otvoreno prvenstvo Podgorice u ubrzanom šahu

Internacionalni majstor Blažo Kalezić pobjednik je 7. Otvorenog prvenstva Podgorice u ubrzanom šahu, koje je povodom Dana nezavisnosti Crne Gore odigrano 20. maja u organizaciji ŠK Dijagonale. Prvotimac ŠK Budućnost je vodio tokom čitavog turnira i sa 7,5 poena iz 9 kola zasluženo zabilježio svoj četvrti trijumf na ovom tradicionalnom turniru. Drugi je bio takođe član našeg kluba VM Nikola Đukić sa 7 poena, koliko je imao i trećeplasirani Armin Mušović. Nagrade su osvojili još četvrtoplasirani IM Marko Krivokapić, petoplasirani Veljko Draganić, šestoplasirani Božo Marić, sedmoplasirani VM Nebojša Nikčević i osmoplasirani FM Aleksandar Tomić, svi sa 6,5 poena.

Organizator je pored osam redovnih obezbijedio i tri specijalne nagrade, koje su otišle u ruke najboljoj šahistkinji Jani Katnić koja je sakupila 2 poena, najboljem omladincu članu ŠK Omladinac-Budućnost Andreju Šukoviću koji je imao 5,5 poena i najboljem igraču sa rejtingom do 2000 Dragomiru Tomiću, takođe sa 5,5 poena. Tomić je ujedno bio jedno od najprijatnijih iznenađenja turnira, pobijedivši u prva tri kola dva velemajstora i jednog internacionalnog majstora.

Na turniru je ukupno učestvovalo 69 igrača, među kojima 3 velemajstora i 3 internacionalna majstora, a tempo igre je bio 15 minuta po igraču. Nagradni fond je iznosio 750€, od čega je pobjedniku pripalo 200€.

Konačna tabela turnira, svi rezultati i statistika mogu se naći na ovom linku.

Sponzori

Glavni grad - sekretarijat za sport i kulturu