21 April, 2017 - 23:56

7. Memorijal Branko Vukmanović

Velemajstor Miloš Perunović pobjednik je 7. Memorijala Branko Vukmanović, održanog danas u Tivtu. Reprezentativac Srbije je osvojio 7,5 poena iz 9 partija i tako uspio da opravda ulogu prvog favorita po rejtingu. Pola poena manje od pobjednika imali su VM Igor Miladinović na drugom mjestu, VM Dragiša Blagojević na trećem i VM Danilo Milanović, kome je po dodatnim kriterijumima pripalo četvrto mjesto. Peti je bio VM Nikola Đukić, šesti VM Milan Draško, a sedmi IM Jovan Radlovački, svi sa 6,5 poena. Redovne nagrade su osvojili i četvorica igrača sa po 6 osvojenih poena - VM Siniša Dražić, FM Miloš Vlatković, FM Srđan Benderać i Nebojša Nikolić, kao i VM Boban Bogosavljević, koji je imao najbolje dodatne kriterijume među igračima sa 5,5 poena.

Pored 12 redovnih, organizatori su obezbijedili i 6 specijalnih nagrada, koje su pripale: najuspješnijem veteranu FM Srđi Dragaševiću sa 5,5 poena, najuspješnijoj šahistkinji Nini Delević sa 4, najuspješnijem omladincu Andreju Šukoviću sa 5,5, nauspješnijem igraču sa rejtingom do 2100 Ismetu Mustafiću sa 5,5, najuspješnijem igraču sa rejtingom do 2200 Branku Pejoviću sa 5,5 i najuspješnijem domaćem igraču, ujedno i najzaslužnijem za tradicionalno vrhunsku organizaciju tivatskih turnira, FM Draganu Popadiću, koji je takođe imao 5,5 poena.

Zlatnik sa likom Branka Vukmanovića, koji se svake godine dodjeljuje osobama ili institucijama koje pomažu održavanje turnira, Tamara Vukmanović je uručila predsjednici opštine Tivat Snežani Matijević.

Na turniru je učestvovalo ukupno 68 igrača iz 4 države, među kojima i 9 velemajstora. Nagradni fond je iznosio 1.900€, od čega je pobjedniku pripalo 300€.

Konačna tabela turnira, svi rezultati i statistika mogu se naći na ovom linku.

Sponzori

Glavni grad - sekretarijat za sport i kulturu