31 Oktobar, 2016 - 12:04

7. Memorijal Anto Rmuš

7. Memorijal Anto Rmuš odigran je 29. oktobra u Beranama. Sa 96 učesnika, među kojima i 8 velemajstora i 10 internacionalnih majstora, ovo je bio dosad najmasovniji i najjači turnir u znak sjećanja na jednog od najtalentovanijih i najmaštovitijih igrača koje je Crna Gora ikad imala, rano preminulog internacionalnog majstora Anta Rmuša.

Prvo mjesto na turniru ubjedljivo je osvojio VM Nikola Đukić, koji je posle osam startnih pobjeda jedini remi zabilježio u poslednjem kolu i tako prvi prošao kroz cilj sa 8,5 poena iz 9 partija. Drugo mjesto sa poenom manje od pobjednika zauzeo je VM Borko Lajthajm. Treće mjesto je pripalo prvom favoritu po rejtingu VM Ivanu Ivaniševiću sa 7 poena, koliko su imali i četvrtoplasirani VM Dragan Kosić i petoplasirani IM Jovan Radlovački. Na diobi od šestog do devetog mjesta se našla grupa igrača sa 6,5 osvojenih poena. Po dodatnim kriterijumima šesti je VM Milan Vukić, sedmi IM Bogdan Podlesnik, osmi IM Goran Arsović, a deveti IM Blažo Kalezić. U grupi igrača sa 6 poena najbolje dodatne kriterijume imao je Jovan Milović, kome je pripalo deseto mjesto.

Pored deset redovnih, organizatori su obezbijedili i četiri specijalne nagrade. Najbolji omladinac je FM Velimir Ivić sa 5,5 poena, koliko je imao i najbolji veteran VM Stefan Đurić, kao i najuspješniji domaći igrač Miroslav Mališić. Najbolja šahistkinja je ŽIM Aleksandra Milović, koja je sakupila 4,5 poena.

Konačna tabela turnira, svi rezultati i statistika mogu se naći na ovom linku.

Foto galerija: 7. Memorijal Anto Rmuš

Sponzori

Glavni grad - sekretarijat za sport i kulturu