18 Maj, 2016 - 16:02

6. Memorijal Branko Vukmanović

6. Memorijal Branko Vukmanović odigran je 3. maja u Tivtu. Učestvovalo je 58 igrača iz 6 država, među kojima čak 14 velemajstora, što ovaj Memorijal čini najjačim od svih dosadašnjih.

Posle uzbudljivih 9 kola prvi je kroz cilj prošao jermenski velemajstor Karen Grigorjan sa osvojenih 7,5 poena. Na diobi od 2. do 7. mjesta našla se grupa od 6 šahista sa po 6,5 poena. Po dodatnim kriterijumima 2. je VM Danilo Milanović iz Srbije, 3. VM Dragiša Blagojević iz Crne Gore, 4. član Budućnosti VM Nikola Đukić, 5. Miodrag Savić iz Srbije, 6. Andrej Sumec iz Ukrajine, a 7. Marko Krivokapić iz Crne Gore. Nagrade su osvojili i petorica igrača sa 6 poena i to: VM Miloš Perunović iz Srbije na 8. mjestu, VM Dušan Popović iz Srbije na 9, Božo Marić iz Crne Gore na 10, član Budućnosti IM Blažo Kalezić na 11. i VM iz Moldavije Dmitrij Svetuškin, kome je pripala 12. pozicija.

Pored 12 redovnih, organizatori su obezbijedili i 6 specijalnih nagrada, pa je tako najbolji veteran FM Srđa Dragašević sa 5 poena, najbolja šahistinja ŽIM Aleksandra Milović sa 5, najbolji omladinac član podmlatka Budućnosti Andrej Šuković sa 5,5, najbolji igrač do rejtinga 2100 Mirsad Đoković sa 5, dok je u grupi igrača do 2200 najbolja bila ŽIM Tijana Blagojević sa osvojenih 4,5 poena.

Zlatnik sa likom Branka Vukmanovića uručen je Šahovskom savezu Crne Gore. U ime Saveza zlatnik je primio predsjednik Radojica Grba, a uručila mu ga je supruga Branka Vukmanovića Tamara.

Konačna tabela turnira, svi rezultati i statistika mogu se naći na ovom linku.

Sponzori

Glavni grad - sekretarijat za sport i kulturu