22 Decembar, 2015 - 12:41

5. Otvoreno prvenstvo Podgorice za mlade u ubrzanom šahu

Centar za razvoj šaha Dijagonale je 19. decembra povodom Dana oslobođenja Podgorice organizovao 5. Otvoreno prvenstvo Podgorice za mlade u ubrzanom šahu. Učestvovao je ukupno 61 mladi šahista iz više crnogorskih gradova, a takmičari su bili podijeljeni u tri starosne grupe.

U kategoriji do 18 godina pobijedio je član ŠK Omladinac-Budućnost Andrej Šuković sa 7 poena iz 8 partija, ispred Danila Tošića, Stefana Mandića i Miroljuba Ćirovića, koji su imali po 6. U ovoj starosnoj grupi nije se takmičila nijedna djevojčica.

Takmičenje u kategoriji do 14 godina proteklo je u dominaciji članova podmlatka Budućnosti, pa su tako prva četiri mjesta pripala mladim šahistima iz našeg kluba. Prvo mjesto je osvojio Marko Vučković sa 6,5 poena iz 7 kola. Drugi je bio Dario Alivodić sa 5,5 poena, koliko je imao i trećeplasirani Darko Šuković. Predrag Čarapić je osvojio 4. mjesto sa 5 poena. Uspjeh naših nada je upotpunila Tijana Rakić, koja je bila najbolja među djevojčicama sa 4 osvojena poena. Druga najuspješnija djevojčica je Nikolina Koljević, a treća Teodora Mandić, obje sa po 3 poena.

U kategoriji do 10 godina najbolji je bio Đorđe Anđelić sa maksimalnih 7 iz 7. Drugi je bio Peko Đurović sa 6, a treći Petar Rolović sa 5 poena. Najbolje plasirana djevojčica je bila članica Omladinca Iva Vučković, koja je sa 5 poena osvojila odlično 4. mjesto. Druga među djevojčicama je još jedna mlada nada Budućnosti Mateja Popović, a treća Anstasija Mandić, obje sa po 4 poena.

Za najuspješnije takmičare organizator je obezbijedio pehare, medalje i robne nagrade, kao i novčane nagrade za najbolje u najstarijoj grupi.

Konačne tabele, sve rezultate i statistiku možete naći na sledećim linkovima: U10, U14, U18.

 

 

Sponzori

Glavni grad - sekretarijat za sport i kulturu