18 April, 2015 - 21:23

5. Memorijal Branko Vukmanović

Subotički velemajstor Nikola Sedlak pobjednik je 5. Memorijala Branko Vukmanović, koji je danas odigran u Tivtu. Dugogodišnji član tivatske Mimoze je sakupio 7 poena iz 9 kola, koliko je imao i drugoplasirani VM Danilo Milanović. Iza dvojice prvoplasiranih ostala je grupa od 6 igrača sa 6,5 poena. Po dodatnim kriterijumima 3. mjesto je osvojio VM Goran Čabrilo, 4. je član ŠK Budućnost VM Nikola Đukić, 5. VM Dejan Pikula, 6. IM Nikola Nestorović, 7. Veljko Draganić, a 8. još jedan član našeg kluba IM Blažo Kalezić. Među nagrađene su ušli još VM Dragiša Blagojević, Božo Marić, Jovan Milović i VM Milan Draško sa po 6 poena.

Osim redovnih, organizatori su obezbijedili i nekoliko specijalnih nagrada, pa je tako najuspješniji veteran IM Zoran Novoselski sa 5 poena, najbolja šahistkinja Tijana Blagojević sa 5,5 poena, a najuspješniji omladinac član ŠK Omladinac-Budućnost Andrej Šuković sa 4,5 poena. Najbolji igrač sa rejtingom do 2100 je Josip Staničić, a do 2200 Igor Vujačić, obojica sa po 5 osvojenih poena. Najuspješniji igrač iz Tivta je FM Dragan Popadić, koji je osvojio 5,5 poena.

Zlatnik sa likom Branka Vukmanovića je Tamara Vukmanović uručila predsjedniku opštine Tivat Ivanu Novoselu.

Na turniru je učestvovao 61 igrač iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske i BiH, a nagradni fond je iznosio 1.900€. Organizacija je bila na izuzetno visokom nivou, pa tivatski organizatori na čelu sa predsjednikom ŠK Mimoza Draganom Popadićem zaslužuju sve pohvale za još jedan izvanredan turnir.

Konačna tabela, kao i svi ostali statistički podaci mogu se naći na ovom linku.

Sponzori

Glavni grad - sekretarijat za sport i kulturu