5 Decembar, 2016 - 23:14

12. Memorijal Ljubodrag Ljubo Đurović

Nakon nedavnog trijumfa na Memorijalu dr Momčilo Momo Sarić, velemajstor Igor Miladinović je visoku klasu pokazao i na 12. Memorijalu Ljubodrag Ljubo Đurović, odigranom 4. decembra u Danilovgradu. Dugogodišnji član ŠK Budućnost, sada prvotimac cetinjskog Crnogorca, sigurnom igrom je prvi prošao kroz cilj sa 7,5 poena iz 9 kola. Drugo mjesto je pripalo IM Predragu Nikaču sa pola poena manje. Treći je bio VM Nikola Đukić, takođe sa 7 poena, koliko su imali i četvrtoplasirani IM Blažo Kalezić i petoplasirani VM Milan Draško. Nagrade su osvojili i trojica igrača sa osvojenih 6,5 poena - FM Sreten Đukanović na šestom, Andrej Šuković na sedmom i Veljko Draganić na osmom mjestu.

Pored osam redovnih, organizator je obezbijedio i četiri specijalne nagrade. Najuspješniji omladinac je bio FM Aleksandar Tomić sa 6 poena, najuspješniji domaći igrač Branislav Kadić takođe sa 6 poena, najuspješniji domaći veteran Slavko Rakčević sa 4,5 poena, koliko je imala i najuspješnija šahistkinja ŽFM Lidija Blagojević.

Na turniru je učestvovalo 87 igrača iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, među kojima i tri velemajstora i isto toliko internacionalnih majstora. Tempo igre je bio 10 minuta po igraču.

Konačnu tabelu, sve rezultate i statistiku možete naći na ovom linku.

Sponzori

Glavni grad - sekretarijat za sport i kulturu