5 Jul, 2015 - 22:44

11. Memorijal Uroš Dinić

Indijski internacionalni majstor Srinat Narajanan pobjednik je 11. Memorijala Uroš Dinić u ubrzanom šahu, odigranog u Paraćinu za slobodan dan na Međunarodnom prvenstvu centralne Srbije, a sve u okviru 8. Međunarodnog šahovskog festivala "Sportsko leto 2015". Indijac je iz 9 kola osvojio 7,5 poena, koliko je imao i internacionalni majstor iz Rusije Maksim Vavulin, kojem je po dodatnim kriterijumima pripalo 2. mjesto. Reprezentativac Crne Gore velemajstor Dragan Kosić osvojio je 7 poena i tako ušao u grupu igrača na diobi od 3. do 7. mjesta. VM Kosić je po dodatnim kriterijumima zauzeo 5. poziciju. Od igrača iz Crne Gore jedino je još mladi Andrej Šuković učestvovao na turniru u ubrzanom šahu. Član podmlatka Budućnosti osvojio je 84. mjesto sa 4 poena. Na turniru je učestvovalo 136 igrača, a nagradni fond je iznosio 60.000 dinara, od čega je pobjedniku pripalo 15.000. Konačna tabela i ostali statistički podaci mogu se naći na ovom linku.

Sjutra se 4. kolom nastavljaju borbe na Međunarodnom prvenstvu centralne Srbije. Na A turniru je posle 3. kola maksimalan učinak ostvarilo 5 igrača, među kojima je i 1. favorit po rejtingu, mađarski velemajstor Tamaš Banuš. Najuspješniji šahista iz Crne Gore u dosadašnjem toku turnira je VM Dragan Kosić, koji je osvojio 2,5 poena. VM Nikola Đukić ima 2, a Lazar Lekić 1 poen. Na B turniru je u vođstvu grupa od 11 igrača sa 3 poena, u kojoj se nalaze i naši predstavnici Andrej Šuković i Milan Radonjić.

Prvih 16 stolova na A turniru možete pratiti uživo na ovom linku, a rezultati, tabele i statistika se mogu naći ovdje: A turnir, B turnir.

Sponzori

Glavni grad - sekretarijat za sport i kulturu