9 Avgust, 2024 - 12:05

Đorđe Anđelić i Katarina Đukić omladinski prvaci Crne Gore, Nikola Vojičić i Sofija Milović najbolji kod pionira

Pionirsko i omladinsko prvenstvo Crne Gore održano je u Podgorici od 4. do 8. avgusta. Kod pionira i pionirki nastupilo je ukupno 42 učesnika, dok se u omladinskoj konkurenciji takmičilo 16 mladih šahista. Na oba turnira igralo se 9 kola po švajcarskom sistemu.

Titulu omladinskog prvaka Crne Gore osvojio je Đorđe Anđelić sa 7 poena, koliko je imao i član ŠK Budućnost CEDIS Dino Grbović, koji je zbog lošijih dodatnih kriterijuma morao da se zadovolji drugim mjestom. Treći je bio Ilija Milović sa 6 osvojenih poena.

Pobjednički pehar u konkurenciji omladinki pripao je članici Budućnosti Katarini Đukić, koja je na zajedničkom turniru osvojila peto mjesto sa 5,5 poena. Druga je bila Ines Đenđinović sa pola poena manje, dok je naša Milena Mosurović osvojila treće mjesto, takođe sa 5 poena.

Na pionirskom turniru najbolji je bio Nikola Vojičić sa 7,5 poena. Drugo mjesto je pripalo Stefanu Mihajloviću sa 7 poena, koliko je imao i trećeplasirani Damjan Pešić. Najbolje plasirani član Budućnosti bio je Toman Perić, koji je zauzeo četvrto mjesto sa 6 poena, a zapažen nastup je imao i Petar Stanković, koji je zbog nešto lošijeg finiša turnir završio na devetom mjestu sa 5,5 poena.

Među pionirkama najuspješnija je bila Sofija Milović sa 5,5 poena, a isti broj poena je osvojila i drugoplasirana Teodora Vukčević. Bronzana medalja je pripala Jani Tadić sa skorom od 5 poena.

Konačne tabele, svi rezultati i statistika mogu se naći na sledećim linkovima: omladinci, pioniri.

Foto galerija

Sponzori

Glavni grad - sekretarijat za sport i kulturu