Jul 2015

10.7.2015.

Danas je u Paraćinu završeno Međunarodno prvenstvo centralne Srbije, podijeljeno na A i B turnir. Na A turniru je trijumfovao velemajstor Branko Damljanović sa osvojenih 7,5 poena iz 9 partija. VM Damljanoviću je ovo druga pobjeda na Međunarodnom prvenstvu centralne Srbije, pošto ga je već osvojio 2010. Prvo mjesto na B turniru osvojio je Bojan Maksimović sa 7,5 poena, koliko je imao i drugoplasirani Luka Budisavljević.

5.7.2015.

Indijski internacionalni majstor Srinat Narajanan pobjednik je 11. Memorijala Uroš Dinić u ubrzanom šahu, odigranog u Paraćinu za slobodan dan na Međunarodnom prvenstvu centralne Srbije, a sve u okviru 8. Međunarodnog šahovskog festivala "Sportsko leto 2015". Indijac je iz 9 kola osvojio 7,5 poena, koliko je imao i internacionalni majstor iz Rusije Maksim Vavulin, kojem je po dodatnim kriterijumima pripalo 2. mjesto.

3.7.2015.

Danas je u okviru 8. Međunarodnog šahovskog festivala "Sportsko leto 2015"  u Paraćinu počelo Međunarodno prvenstvo centralne Srbije, podijeljeno na A i B turnir. Na A turniru učestvuje 115 igrača iz 17 država, među kojima su i 3 igrača iz Crne Gore - član ŠK Budućnost velemajstor Nikola Đukić, velemajstor Dragan Kosić i mladi Lazar Lekić. Na B turniru nastupa 139 igrača iz 12 zemalja, a Crnu Goru predstavljaju dva člana podmlatka Budućnosti - Andrej Šuković i Milan Radonjić.

1.7.2015.

Julska rejting lista nije donijela velike promjene u poretku najboljih crnogorskih igrača, s obzirom na to da je malo naših šahista učestvovalo na turnirima u proteklih mjesec dana. Za razliku od naše, lista najboljih svjetskih igrača je pretrpjela velike izmjene u odnosu na prethodnu. Prvak svijeta Magnus Karlsen je i dalje na čelu liste, ali sa čak 23 poena rejtinga manje nego u junu, posle iznenađujuće lošeg nastupa na superturniru u norveškom Stavangeru. Anand i Topalov ostvarili veliki napredak i sada dijele 2. mjesto.