prvenstvo crne gore

Sedma titula Nikole Đukića

Pobjednik 69. Seniorskog prvenstva Crne Gore, igranog u Baru od 11. do 21. marta, je VM Nikola Đukić. Prvotimac Budućnosti je silovito krenuo od prvog kola i rano se izdvojio na čelu tabele, a potom je nešto mirnijim finišem sačuvao vođstvo i na kraju sa 8 poena iz 11 partija osvojio svoju sedmu titulu prvaka Crne Gore.

68. Seniorsko prvenstvo Crne Gore

68. Seniorsko prvenstvo Crne Gore, igrano u Bijelom Polju od 24. juna do 4. jula 2016, proteklo je u znaku Dragana Kosića. VM Kosić je čitav turnir odigrao na vrhunskom nivou i zasluženo osvojio svoju četvrtu titulu prvaka sa izvanrednih 9,5 poena iz 11 kola. Posle pet uzastopnih trijumfa na prvenstvima Crne Gore, Nikola Đukić je morao ovaj put da se zadovolji drugim mjestom.

Seniorsko prvenstvo Crne Gore - Nikola Đukić i Nevena Radošević šampioni

Nikola Đukić i Nevena Radošević osvojili su titule prvaka Crne Gore na seniorskim šampionatima za muškarce i žene, igranim u Pljevljima od 25. jula. Članu Budućnosti ovo je peta uzastopna, a ukupno šesta titula prvaka, dok je članica ŠK Osnovne i srednje škole osvojila svoj prvi naslov među seniorkama. Muško prvenstvo završeno je 4. avgusta, a žensko 31. jula.

Prvenstvo Crne Gore u šahu za seniore – Nikola Đukić šampion

Završeno je pojedinačno prvenstvo Crne Gore u šahu za 2014.

U poslednjem kolu je bilo, kao i u skoro svim ostalim, veoma borbeno.

Jedino je brzo remizirao stari – novi šampion Nikola Đukić koji je juče obezbijedio titulu.
Sve ostale partije bile su veome uzbudljive. Kontić i Blagojević su igrali škotsku partiju. Blagojević je crnim figurama odlično tretirao otvaranje i stekao jasnu pozicionu prednost. Međutim u jednom momentu dozvolio je jedva primjetnu nepreciznost i Kontić je sjajno razigrao svoje figure. Pozicija u kojoj su remizirali bila je krajnje dvosjekla i neizvjesna.
Velemajstor Milan Draško je dugo pokušavao da osvoji izolovanog pješaka u centru Miloša Pečurice koji se odlično branio i remizirao bez velikih poteškoća.

Subscribe to RSS - prvenstvo crne gore