Decembar 2022

31.12.2022.

Šahovski klubovi Budućnost i Omladinac obilježili su završetak 2022. godine zajedničkim Novogodišnjim brzopoteznim turnirom, odigranim 30. decembra u klupskim prostorijama. Na turniru su učestvovali prvotimci oba kluba i polaznici klupske škole šaha, kao i predsjednik ŠK Budućnost Aleksandar Radunović.

19.12.2022.

2. Međunarodni otvoreni turnir u ubrzanom šahu Memorijal "Radojica Dabetić" održan je 18. decembra u multimedijalnoj sali Univerzitetskog sportskog centra u Podgorici. Nakon velike borbe, gdje su se tokom turnira razni igrači smjenjivali u vođstvu, prvo mjesto su na kraju podijelili velemajstor Danilo Milanović i internacionalni majstor Stefan Tadić. Zbog boljih dodatnih kriterijuma, pobjednički pehar je pripao Milanoviću.

12.12.2022.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i mladih, ŠK Budućnost CEDIS u saradnji sa Šahovskim savezom Crne Gore organizuje 2. međunarodni otvoreni turnir u ubrzanom šahu Memorijal „Radojica Dabetić“, koji će biti održan u multimedijalnoj sali Univerzitetskog sportskog centra u Podgorici u nedelju, 18. decembra.

5.12.2022.

CEDIS Festival šaha završen je poslednjim vikendom finalnog turnira, u okviru kojeg su od 2. do 4. decembra u prostorijama ŠK Budućnost CEDIS u Podgorici odigrana poslednja tri kola. Pobjednik je odlučen u osmom kolu, duelom do tada vodećih Veljka Draganića i FIDE majstora Srećka Đukanovića.