Mart 2022

20.3.2022.

Prvi otvoreni rejting turnir ŠK Budućnost CEDIS u 2022. godini održan je od 18. do 20. marta u prostorijama kluba. Učestvovalo je 11 igrača, a igralo se 5 kola po švajcarskom sistemu, sa tempom igre od 90 minuta po igraču, uz dodatak od 30 sekundi za svaki odigrani potez. Nakon neočekivanog remija u prvom kolu, glavni favorit po rejtingu FIDE majstor Aleksandar Tomić je preostale četiri partije riješio u svoju korist i tako prvi prošao kroz cilj sa 4,5 poena.

19.3.2022.

Šahovski klub Budućnost CEDIS obilježio je osvajanje titula ekipnog prvaka Crne Gore u ubrzanom i brzopoteznom šahu okupljanjem na svečanom ručku kome su prisustvovali članovi uprave kluba i članovi prve ekipe. Predsjednik kluba Aleksandar Radunović iskoristio je ovu priliku da uruči plaketu i prigodan poklon FIDE majstoru Mladenu Popoviću, u znak zahvalnosti za sve što je naš Mađo uradio za ŠK Budućnost tokom više od pet decenija provedenih u klubu.

14.3.2022.

ŠK Budućnost CEDIS bio je izuzetno uspješan na Ekipnom prvenstvu Crne Gore u ubrzanom i brzopoteznom šahu, koje je igrano 12. i 13. marta u Univerzitetskom sportskom centru u Podgorici. Naš prvi tim osvojio je dva pobjednička pehara, dok je ženska ekipa bila najuspješnija u konkurenciji dama u obje discipline.